Luidsprekers


Luidsprekers worden altijd op aanvraag gemaakt bij Ambient Meubilair. Een luidspreker is namelijk altijd een product dat heel nauw luistert naar de wensen van de klant. De afmetingen van uw (woon)kamer zijn belangrijk, uw muzieksmaak speelt een rol, grote luidsprekers die moeten opvallen of juist kleinere speakers die onzichtbaar in uw interieur te plaatsen zijn. Ook de montage van een bas-reflex poort in de luidspreker bepaalt wat voor geluid er verkregen wordt. Met bas-reflex poort resulteert in een bas die krachtiger klinkt, maar iets drukker. Zonder een poort resulteert in een nauwkeurigere bas weergave, maar zal de bas nooit zo luidt zijn. Op deze pagina wordt de werking van een luidspreker, de vereisten en waarom het nog meer belangrijk is als muziekliefhebber om een speciaal op maat gemaakt luidspreker te laten bouwen.

 

Op maat gemaakte luidsprekers

De juiste behuizing

De meeste luidsprekers worden fabrieksmatig vervaardigd, waarbij erg wordt gelet op de productiekosten. Dit leidt tot het gebruik van materialen met een mindere kwaliteit, wat het geluid niet altijd ten goede komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de behuizing van de luidspreker dat van eigenlijk te dun plaatmateriaal gemaakt wordt en niet voldoende wordt geïsoleerd. Het negatieve bas geluid, dat aan de binnenkant van de behuizing wordt geproduceerd, zal hierdoor sneller naar buiten vloeien en het positieve bas geluid negatief beïnvloeden.

Hoogwaardige luidspreker kabels

Bij de aanschaf van een goede luidspreker wordt er ook vaak een hoogwaardige luidspreker kabel bij verkocht. Wat niet iedereen weet is dat de kabels die intern in de luidsprekers zijn verwerkt vaak van mindere kwaliteit zijn. Hierdoor ontstaat er een bottleneck effect, waardoor de aanschaf van een goede kabel minder tot zijn recht komt. 

Bij de productie van luidsprekers gebruiken wij altijd goede, koperen kabels om de luidsprekers intern te verbinden met de aansluiting, crossover, en uiteindelijk de drivers.

Een basweergave op uw behoeften afgesteld

De basweergave is een aspect dat erg belangrijk is muziek. Het kan een nummer volledig tot zijn recht laten komen, maar ook zo verstoren dat dat ene favoriete nummer niet te beluisteren valt. Ook persoonlijke smaak en de meest geluisterde genre speelt een rol. Voor de één is een overdreven basweergave door middel van een bas-reflex poort gewenst en voor de ander juist een gedetailleerde basweergave die de muzikale balans in een goed afgesteld nummer tot zijn recht laat komen.

Een opvallend design of juist meer bescheiden


Geïnteresseerd in een persoonlijke luidspreker of heeft u vragen hierover? neem dan contact met ons op door middel van onderstaand formulier.